Beaufort, francuzsky tvrdy syr, vyrábaný výhradne v Savoy a High Savoy, je vyrobený zo surového mlieka od kráv miestnych plemien: Tarine a Abondance. Konzistencia je vláčna a plná, môže mať vodorovné praskliny a malé otvory. Winter Beaufort (Beaufort «hiver) sa vyrába od novembra do mája. Má svetlú farbu, pretože kravy sú kŕmené výlučne senom zozbieraným v lete. Letný Beaufort (Beaufort «Été») sa vyrába, keď sú kravy na pastvinách a horských pastvinách, teda od 1. júna do 31. októbra. Jeho farba je žltšia, chuť ovocnejšia a výraznejšia. Doba zrenia syru Beaufort sa pohybuje medzi 5-12 mesiacmi.
Old Rotterdam Limited
100 týždňov zrejúci extra starý variant Rotterdamsche Oude je bohatý na intenzívne, komplexné arómy a má čistú a dlhotrvajúcu pikantnú chuť. Syr je drobivý, ale v ústach prekvapivo krémový. Tento prirodzene dlhozrejúci syr tak prináša kombináciu, ktorú v tak zrelom syre neočakávate.
100 týždňov zrejúci extra starý variant Goudy Old Rotterdam je bohatý na intenzívne, komplexné arómy a má čistú a dlhotrvajúcu pikantnú chuť. Syr je drobivý, ale v ústach prekvapivo krémový. Tento prirodzene dlhozrejúci syr tak prináša kombináciu, ktorú v tak zrelom syre neočakávate.
Tento syr má prirodzene nízky obsah laktózy.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, soľ, štartér, živočíšne syridlo, konzervant: E251 - dusičnan sodný, farbivo: E160b - annato. Obsah tuku 48%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1659kJ/400kcal, tuky 33,2g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,6g, mononenasýtené 9,7g, polynenasýtené 0,9 g; transmastné kyseliny 0,8g), cholesterol 107mg, bielkoviny 25,3g, soľ 2g, sodík 0,80g.
Udržujte v suchu a chlade.
Vyrobené v Holandsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Holandsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Nie
- Doba zrenia
- 100 týždňov
- Tuk
- 48%