Comté je francúzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne „Frutières“, ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov.
Pecorino Romano DOP
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Tento syr ma prirodné nízky obsah laktozy.
Zloženie: nepasterizované ovčie mlieko, soľ, živočíšne syridlo.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktoza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1612,8kJ/384kcal, tuky 32g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21,3g), bielkoviny 24g, soľ 5g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max. +8°C). Vyrobené v Taliansku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Taliansko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Nie
- Doba zrenia
- 25 mesiacov
- Tuk
- 35%