Beaufort PDO
Beaufort, francúzsky tvrdý syr, vyrábaný výhradne v Savoy a High Savoy, je vyrobený zo surového mlieka od kráv miestnych plemien: Tarine a Abondance. Konzistencia je vláčna a plná, môže mať vodorovné praskliny a malé otvory. Winter Beaufort (Beaufort d´hiver) sa vyrába od novembra do mája. Má svetlú farbu, pretože kravy sú kŕmené výlučne senom zozbieraným v lete. Letný Beaufort (Beaufort d´eté) sa vyrába, keď sú kravy na pastvinách a horských pastvinách, teda od 1. júna do 31. októbra. Jeho farba je žltšia, chuť ovocnejšia a výraznejšia. Doba zrenia syru Beaufort sa pohybuje medzi 5-12 mesiacmi.
Beaufort, francúzsky tvrdý syr, vyrábaný výhradne v Savoy a High Savoy, je vyrobený zo surového mlieka od kráv miestnych plemien: Tarine a Abondance. Konzistencia je vláčna a plná, môže mať vodorovné praskliny a malé otvory. Winter Beaufort (Beaufort d´hiver) sa vyrába od novembra do mája. Má svetlú farbu, pretože kravy sú kŕmené výlučne senom zozbieraným v lete. Letný Beaufort (Beaufort d´eté) sa vyrába, keď sú kravy na pastvinách a horských pastvinách, teda od 1. júna do 31. októbra. Jeho farba je žltšia, chuť ovocnejšia a výraznejšia. Doba zrenia syru Beaufort sa pohybuje medzi 5-12 mesiacmi.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, kvasnice, syridlo, soľ. Obsah tuku v sušine: 45%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1599kJ/390kcal, tuky 32g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21,3g), bielkoviny 27g, soľ 1g, minerály 0,4g.
Udržujte v suchu a chlade.
Vyrobené vo Francúzsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Nepasterizovaný
- Doba zrenia
- 5 mesiacov
- Tuk
- 45%