Comté je francuzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne «Frutières», ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov .
Mascarpone Castelli 250 g
Mascarpone je lahodný smotanový mäkký syr krémovej chuti s roztierateľnou štruktúrou. Je najznámejší z tradičného talianskeho dezertu Tiramisu. Okrem toho je možné Mascarpone využiť aj na rôzne pochutiny, pečivo či do polievok.
Mascarpone je lahodný smotanový mäkký syr krémovej chuti s roztierateľnou štruktúrou. Je najznámejší z tradičného talianskeho dezertu Tiramisu. Okrem toho je možné Mascarpone využiť aj na rôzne pochutiny, pečivo či do polievok.
Zloženie: pasterizovaná smotana (kravské MLIEKO), E330 - kyselina citronová. Obsah tuku v sušine 60%.
Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.
Nutričné informácie na 100g: energia 1451kJ/352kcal, tuky 36g (z toho nasýtené mastné kyseliny 25g), sacharidy 3g (z toho cukry 3g), bielkoviny 4g, soľ 0,08g.
Skladujte v suchu a chlade.
Vyrobené v Taliansku.
Dátum minimálnej trvanlivosti je uvedený na obale.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Taliansko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 60%