Košík

Blu '61 La Casearia Carpenedo

5,90 €
S DPH

Tento výnimočný remeselný kúsok je príjemnou súhrou pikantného charakteru syra s modrou plesňou a jemných, ovocných chutí talianskeho dezertného vína Raboso Passito (IGT) (počas zrenia sa ním omýva kôrka) a sušených brusníc, ktorými je pokrytý na povrchu. 

Blu ’61 je klenot medzi syrmi, ktorý vytvoril Antonio Carpenedo ako symbol lásky - inšpiráciou mu bolo jeho 50-ročné manželstvo s manželkou Giuseppinou a získal viacero medailí a prestížnych ocenení na svetových súťažiach syrov. Antonio spolu so svojimi dvoma synmi vedie spoločnosť La Casearii Carpenedo, ktorá sídli v provincii Treviso a venuje sa výrobe výnimočných syrov. 

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Tento výnimočný remeselný kúsok je príjemnou súhrou pikantného charakteru syra s modrou plesňou a jemných, ovocných chutí talianskeho dezertného vína Raboso Passito (IGT) (počas zrenia sa ním omýva kôrka) a sušených brusníc, ktorými je pokrytý na povrchu. 

Blu ’61 je klenot medzi syrmi, ktorý vytvoril Antonio Carpenedo ako symbol lásky - inšpiráciou mu bolo jeho 50-ročné manželstvo s manželkou Giuseppinou a získal viacero medailí a prestížnych ocenení na svetových súťažiach syrov. Antonio spolu so svojimi dvoma synmi vedie spoločnosť La Casearii Carpenedo, ktorá sídli v provincii Treviso a venuje sa výrobe výnimočných syrov. V 60. rokoch začínal Antonio s malou mliekarňou, postupne sa zasvätil do umenia výroby syrov a stal sa jedným s prvých, ktorý začal vyvážať svoje výrobky do ďalších regiónov Talianska. V súčasnosti dobýva svet svojou kreativitou a schopnosťou ohromiť aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky. Pri výrobe syrov používa prísady ako seno, listy orechovníka, čierne korenie či rôzne iné korenia, pivo, víno, liehoviny a mnoho ďalších.

Zloženie: pasterizované kravské MLIEKO, soľ, štartovacie kultúry, živočíšne syridlo, flóra modrej potravinárskej plesne. Obsah tuku v sušine 45%.

Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.

Nutričné informácie na 100g: energia 1529kJ/369kcal, tuky 31g (z toho nasýtené mastné kyseliny 23g), sacharidy 1,68g (z toho cukry 1,14g), bielkoviny 19,7g, soľ 2g.

Skladujte v suchu a chlade.

Vyrobené v Taliansku.

526

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Taliansko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Áno
Tuk
45%
Prísady
Brusnice
Víno
Pleseň
Modrá

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Old Rotterdam

2,70 €
Dostupnosť: 999 Na sklade

Tento 36 týždňov zrejúci syr Old Rotterdam je ideálny do sendviča alebo ako občerstvenie k nápojom. Syr Old Rotterdam je mierne chrumkavý vďaka malým bielym kryštálom, ktoré sa tvoria počas zrenia. A to dodáva tomuto vyzretému syru jeho úžasnú chuť.

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Brebis La Noix Liquer je francúzsky ovčí syr rafinovaný orechovým likérom. Pôvodom je tento syr z juhu Francúzska, tesne nad Toulouse. Zreje minimálne 12 mesiacov, čo veľmi dobre podčiarkne spojenie chuti syra s chuťou orechového likéru.

Dostupnosť: Vypredané

Tento koláč vyrobený v Španielsku zo sušených datlí a vlašských orechov je dokonalým základom alebo prílohou k rôznym druhom syrov, od tvrdých, pikantných syrov až po syry s modrou plesňou a mäkké syry s omývanou kôrou. Vďaka vysokému obsahu vlákniny, vápnika a draslíka a nízkemu obsahu nasýtených tukov je táto pochúťka potravinou s vysokou nutričnou hodnotou, vhodná aj pre ľudí, ktorí dbajú na dodržiavanie zdravej výživy. Ocenia ho aj priaznivci rastlinných produktov a ľudia s intoleranciou na lepok. Sladké a zdravé zároveň - neobvyklá kombinácia.

Der scharfe Maxx

4,40 €
Dostupnosť: Vypredané

Temperamentný, pikantný a rozplývajúci sa na jazyku – taký je „Der scharfe Maxx“. Bochníky syra sú uložené v špeciálne klimatizovanej pivnici počas piatich mesiacov. Počas tejto doby zrenia sa v syre rozvinú charakteristické arómy, ktoré si podmania vaše chuťové poháriky. Tento syr má odvahu byť rebelskejší než ktorýkoľvek iný vo Švajčiarsku, a to aj napriek svojej priamočiarej povahe. „Der schafre Maxx“ roky získaval medaily na svetových súťažiach syrov. Objavte jeho jedinečnú chuť a lákavo jemnú štruktúru priamo na vašom jazyku.

Pecorino Sardo DOP

3,59 €
Dostupnosť: Vypredané

Pecorino je súhrnný názov viacerých talianskych ovčích syrov. Tento polotvrdý syr Sardo je dlhšie zrejúci syr z plnotučného mlieka oviec zo Sardínie, zrením získava mierne ostrý, pikantný charakter. Kôrku má hladkú, farba býva slamovo žltá. Textúra je kompaktná. Jeho intenzívna, komplexná chuť s jemnými orieškovými nuansami ho predurčuje na dezertný syr, ktorý si vychutnáte s červenými vínami plnej chuti.Pridajte k nemu na syrovú dosku aj pomaranče, figy či dulové želé. Ideálnu dvojicu vytvorí s "Carasau" - tradičným sardínskym chlebom, ale chutiť vám bude aj s inými druhmi chleba či údeninami. Nastrúhaný pozdvihne chuť cestovín čí polievok, hodí sa aj do receptov s gratinovaným syrom.

Tento syr ma prirodné nízky obsah laktozy.

Dostupnosť: Vypredané

Provensálska jahňacia terina je starostlivo pripravená renomovaným majstrom vo výrobe mäsových špecialít - spoločnosťou Roger Vidal. Tento lahodný remeselný výrobok, ktorý v sebe spája sladkosť jahňacieho mäsa s autentickou chuťou Provensálska, je pozvánkou na cestu nezabudnuteľných chuťových zážitkov, predovšetkým pre milovníkov provensálskej kuchyne. Pri jej výrobe boli použité prvotriedne suroviny a je bez pridaných konzervantov a umelých farbív.

Dostupnosť: Vypredané

Dip, vyrobený vo Francúzsku, najlepšie chutí v kombinácii s ovčími syrmi. Už od roku 1966 známa francúzska spoločnosť Saveurs Fruits využíva unikátnu metódu šetrného varenia vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá umožňuje zachovať lepšiu organoleptickú kvalitu ovocia (textúra, príchute a farby), ako aj prítomnosť kúskov ovocia. Sú skutočnými odborníkmi v oblasti výberu najvhodnejšieho ovocia na výrobu džemov a ovocných výrobkov. Všetky plody sú starostlivo vyberané podľa kritérií čerstvosti, zrelosti, chuti a ďalších veľmi presných špecifikácií. So svojou ponukou viac ako 20 druhov ovocia prinášajú najširší sortiment BIO produktov na trhu džemov a ovocných výrobkov.

Dostupnosť: 5 Na sklade
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny. Kombinácia marhúľ, rasce a pomarančovej kôry skvele chutí k syrom typu camembert a mäkkým syrom s kôrkou...

Maasdamer

2,40 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Pravá holandská klasika: syr Maasdammer - dierovaný syr vyrábaný autentickou receptúrou s históriou siahajúcou po stáročia. Charakteristické vzduchové bubliny vznikajú v syre počas procesu zrenia. Typická pre tento syr je príjemná sladká chuť.
Dostupnosť: Vypredané

Textúra francúzskeho syra Comté JuraFlore je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče. 

Dostupnosť: 5 Na sklade
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny.
Dostupnosť: Vypredané

Tento syr ovocnej a pikantnej chuti, dozrieva v spleti pieskovcových jaskýň vo švajčiarskom regióne Kaltbach (Lucern) viac ako rok – najmenej deväť mesiacov v jaskyniach a tri mesiace v syrárni. Tento orieškový a bohatý syr vyrobený z nepasterizovaného mlieka kráv, ktoré sa kŕmia trávou, je jedným z najdelikátnejších vo Švajčiarsku. Turisti sa hrnú do pieskovcových jaskýň regiónu Kaltbach, aby videli, kde tento vyzretý syr získava svoju jedinečnú chuť a charakteristickú hnedú kôrku. Le Gruyère je známy pre svojou silnú a hladkú, no nie prehnanú alebo príliš slanú chuť, ako aj pre svoju drobivú povahu. Je častým víťazom medzinárodných syrových súťaží.

Gouda s chilli

2,59 €
Dostupnosť: Vypredané

Lahodne jemný a krémový syr so sambalovou pastou s jemnými kúskami chilli, ktorá dodáva tomuto mladému syru pikantnú chuť.

Kernhem

2,70 €
Dostupnosť: Vypredané

Kernhem je polomäkký syr s jemnou textúrou a orechovou, krémovou chuťou. Pomenovaný je po holandskom statku, kde sa zrodila jeho receptúra. Počas zrenia, ktoré trvá približne jeden mesiac, sa syr umýva. Má charakteristickú jemnú chuť, ktorá vynikne v spojení s ľahkými vínami. Ideálny je do šalátov, spolu so zeleninou, či na syrovú dosku. Chutiť vám bude aj v sendviči a jeho krémovú chuť oceníte aj keď ho nastúhate na cestoviny. Kernhem si môžete vychutnať len tak, alebo mu dodať šmrnc pridaním kúska horčice.

Dostupnosť: Vypredané

Halloumi je jedinečný syr z Cypru, ktorý je ideálny na grilovanie. Keďže sa syr nerozteká, ale vo vnútri zmäkne, je ideálnou náhradou mäsa.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.