Košík

Comté JuraFlore AOP 18 mes

4,70 €
S DPH

Textúra francúzskeho syra Comté JuraFlore je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče. 

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Comté z oblasti Haut Jura je tvrdý syr s niekoľkými malými otvormi vyrobený zo surového kravského mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Približne 450 l mlieka sa vylisuje do veľkého 40 kg kolesa a potom sa nechá zrieť väčšinou počas 6 až 36 mesiacov. Hoci je v súčasnosti na celom svete považovaný za delikatesu, zrodil sa z núdze - v minulosti práve pomaly zrejúce veľké kolesá syra poskytovali roľníkom obživu počas dlhých a náročných zím. A to je dôvod, prečo je tradícia syra Comté tak hlboko zakorenená vo francúzskej kulinárskej kultúre.

Filozofiou syra Charles Arnaud Comté je v prvom rade tradícia a oslava toho, čo robí Jura výnimočným - je to "terroir", kde sa vyrába. Všetci, ktorí sú zapojení do procesu výroby, od fariem až po balenie, sa nachádzajú v danom regióne. Vyrába sa tradičnými metódami s použitím len niekoľkých ingrediencií, pričom všetky sú prírodné, bez farbív, bez konzervačných látok. To všetko sa deje v útrobách legendárnej pevnosti Fort des Rousses, kde je ich Comté vystavené veľmi špecifickým teplotám a vlhkosti. Stovky a stovky starostlivo vyrobených kolies tu trpezlivo zrejú. Tento precízny proces dodáva týmto syrom štandardy kvality Charles Arnaud. Detaily starostlivosti a výroby patria k najlepšie stráženým tajomstvám, lebo práve vďaka nim je Comté Charles Arnaud jedinečným vo svete medzi syrmi Comté. 

 Textúra tohto syra je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče. 

 Francúzi si Comté vychutnávajú prakticky kedykoľvek počas dňa. Keďže sa dobre topí, možno ho nájsť v mnohých teplých jedlách francúzskej kuchyne - od quiche, polievok a gratinovaných pokrmov až po fondue, omáčky a šaláty. Jeho krémová textúra a ovocná chuť sa dobre snúbia s rybami a bielym mäsom a miestnymi vínami Jura alebo Chardonnay, Chenin Blanc alebo Viognier.

Tento syr má prirodzene nízky obsah laktózy.

Zloženie: nepasterizované kravské MLIEKO, štartér, soľ, syridlo.

Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.

Nutričné informácie na 100g: energia 1795kJ/429kcal, tuky 26g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 23g, soľ 1,6g, vápnik 993mg, sodík 357mg, cholesterol 107mg.

Skladujte v suchu a chlade.

Vyrobené vo Francúzsku.

113

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Francúzsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Nie
Doba zrenia
18 mesiacov
Tuk
50%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Gouda jemná PDO

2,09 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Po odbornej príprave v najväčších syrových sudoch v syrármi z holandskej dediny Lutjewinkel tento syr zreje len krátko. S týmto mladým syrom zažijete sviežu a čistú chuť kvalitného syra s charakteristickou plnou a krémovou dochuťou syra North Holland.

Dostupnosť: Vypredané

Appenzeller je jednou z najznámejších švajčiarskych syrových špecialít. Za svoju aromatickú a ostrú chuť vďačí legendárnej soľanke s bylinkami, ktorej presné zloženie je dobre stráženým tajomstvom. Zreje minimálne 3 mesiace (klasický), 4 mesiace (prvá trieda) alebo 6 mesiacov (extra čierna).

Old Amsterdam

3,39 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Old Amsterdam je prémiový vyzretý syr Gouda vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Má pevnú textúru, sýtu farbu a hladkú, bohatú a robustnú chuť. Špeciálna chuť Old Amsterdamu je výsledkom spojenia vášne pre výrobu syra a špeciálnych chutí. Syr Old Amsterdam bol v rokoch 2014 a 2020 ocenený cenou Superior Taste Award.

Dostupnosť: Vypredané
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny...

Iberico

3,59 €
Dostupnosť: 998 Na sklade

Španielsky syr z miešaného kravského, kozieho a ovčieho mlieka. Vyznačuje sa jedinečnou chuťou, ktorá je bohatá na svieže a ovocné nuansy.

Dostupnosť: Vypredané

Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.

Ovčí syr starý

3,65 €
Dostupnosť: 999 Na sklade

Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko a navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný!

Dostupnosť: Vypredané
Nádherne chrumkavý, čerstvý kozí syr zabalený v slaninke. Veľmi vhodný je na pečenie na panvici a kopnzumáciu za tepla na obed alebo ako príloha do šalátu.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Tento originálny farmársky syr je ručne vyrábaný na farme z plnotučného, surového kravského mlieka. Pridaním sambalu vzniká vysoko pikantná chuť. Zacítite poctivé farmárske remeslo!

Dostupnosť: Vypredané

Neufchâtel je pikantný syr v tvare srdca zo severu Francúzska. Charakteristická je jeho mierne slaná chuť mlieka s nádychom húb, ktorý vychádza z jeho jedlej bielej kôrky.

Dostupnosť: 5 Na sklade

Originálna kombinácia artičokov a letných hľuzoviek spolu vytvára lahodnú nátierku, ktorá rozhodne stojí za ochutnanie! Sladkosť artičokov sa harmonicky spája s jemnosťou letnej hľuzovky, všetko je okorenené dotykom horčice s pridaním sviežej smotany pre zjemnenie. Výsledkom je zamatový krém, ktorý sa bude skvele hodiť k vašim aperitívom, na mini-toasty alebo krekry, alebo jednoducho na namáčanie k tyčinkám. Svoje miesto si nájde aj pri podávaní v dezertných pohárikoch - verrine, v kombinácii s vajíčkami. Výnimočný chuťový zážitok je zaručený!

Dostupnosť: Vypredané

Parmigiano Reggiano je najstarší zo všetkých parmezánových syrov. Syr sa môže krájať až po dvoch rokoch zrenia. Výsledkom je tvrdý syr s intenzívne silnou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný aj k poháru dobrého vína.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Objavte Jivaru, mliečnu čokoládu s charakterom, ktorý vás možno naozaj prekvapí. So 40 %-ným obsahom kakaa zvádza svojou výraznou, krémovou chuťou s tónmi vanilky a sladu v závere. Doplnená lahodnými karamelizovanými pekanovými orechmi. Spojenie, ktoré stojí za ochutnanie!

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.