Gouda Old Rotterdam je vo svete syrov známy pojem. Medzi jej rôznymi druhmi si každý vie vybrať svoj obľúbený. Pre tento syr je typická dlhá doba zrenia, ktoré prebieha na doskách z borovicového dreva, čo umožňuje optimálne rozvinutie jedinečnej chuti syra. Napríklad variant Old Goat z kozieho mlieka zreje 28 týždňov. Je to lahodný, tvrdý syr s pevnou štruktúrou a bohatou, pikantnou chuťou. Jeho plná chuť je umocnená korenistým charakterom. Chutiť Vám bude na sendviči, ale vynikne aj na syrovej doske ako snack k vínku či inému drinku.
Gouda pikantná PDO
V ústach a na jazyku je výrazne jemnejší ako starý syr a pikantnejší ako extra vyzretý. V čase zrenia sa vytvárajú komplexné a silné arómy, pričom si zachovávajú jedinečnú kombináciu slanej, sladkej a krémovej chuti. S viditeľnými proteínovými kryštálmi.
V ústach a na jazyku je výrazne jemnejší ako starý syr a pikantnejší ako extra vyzretý. V čase zrenia sa vytvárajú komplexné a silné arómy, pričom si zachovávajú jedinečnú kombináciu slanej, sladkej a krémovej chuti. S viditeľnými proteínovými kryštálmi.
Tento syr má prirodzene nízky obsah laktózy.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, soľ, štartér, živočíšne syridlo, konzervant: E251 - dusičnan sodný, farbivo: E160b(ii) - annatto. Obsah tuku v sušine 51,3%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1697kJ/ 409kcal, tuky 33,59g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,84g, mononenasýtené 9,83g, polynenasýtené 0,92g; transmastné kyseliny 0,76g), bielkoviny 25,97g, sacharidy 0g (z toho cukry 0g), soľ 1,83g, vápnik 0,842g, sodík 0,733g, cholesterol 107,5mg.
Udržujte v suchu a chlade.
Vyrobené v Holandsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Holandsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Nie
- Doba zrenia
- 35-40 týždňov
- Tuk
- 48%